7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
 

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Arduino Day 2015 στο 7ο Γ.Ε.Λ. Τρικάλων

Το Σάββατο 28-03-2015 το σχολείο μας συμμετείχε στην ημέρα για το Arduino (Arduino Day 2015). Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της ομάδας υδρορομποτικής του σχολείου μας συγκεντρώθηκαν στο χώρο του εργαστηρίου Πληροφορικής και για δύο περίπου ώρες (από τις 15.30 έως και τις 17.30) ασχολήθηκαν με την δημιουργία και τον προγραμματισμό ενός συστήματος καταγραφής μετρήσεων (Data Logging).

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Οι μαθητές κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν Σύστημα Καταγραφής Δεδομένων (Data Logging) για την μέτρηση και καταγραφή της θερμοκρασίας και της φωτεινότητας, χρησιμοποιώντας μία Data Logging Shield (πλακέτα επέκτασης του Arduino) της Adafruit, η οποία παρέχει το Κύκλωμα Πραγματικού Χρόνου (RTC) και το κύκλωμα εγγραφής στην κάρτα μνήμης (SD Card), και το οποίο θα ενσωματωθεί στο hydrobot "Argolith" για να αποτελέσει τον "εγκέφαλό " του. Το κύκλωμα ολοκληρώθηκε και ο προγραμματισμός του έγινε από τους μαθητές. Δοκιμάστηκε και λειτουργεί αποδοτικά, ενώ μένει να τοποθετηθεί στην ειδική αδιάβροχη θήκη.

Με το πέρας της εκδήλωσης γονείς των μαθητών της ομάδας υδρορομποτικής, του οποίους και ευχαριστούμε θερμά,  βρέθηκαν στο χώρο του εργαστηρίου και ενημερώθηκαν για τις δημιουργίες των παιδιών τους.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπεύθυνους της διαδικτυακής πλατφόρμας codebender.cc, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τους μαθητές για τον προγραμματισμό του Arduino Uno, και η οποία προσέφερε στους μαθητές μας τρεις(3) μπλούζες και αυτοκόλλητα. Επιπλέον, ανάμεσα στους μαθητές που συμμετείχαν, πραγματοποιήθηκε κλήρωση από τους διαχειριστές της codebender.cc με δώρο, ένα Arduino Uno, το οποίο και κέρδισε ο μαθητής Καλαντζής Σωτήρης της Α' τάξης.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες Εκδηλώσεις Arduino Day 2015 στο 7ο Γ.Ε.Λ. Τρικάλων