7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
 

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Εκπαιδευτική Εκδρομή στη Γερμανία

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Πρόσφυγες ? Μετανάστες» που υλοποιείται στο 7ο ΓΕΛ Τρικάλων σε συνεργασία με το ΓΕΛ Καλαμπάκας, μαθητές και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων επισκέφθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου τη Γερμανία.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Η αποστολή μας έφτασε στη Φρανκφούρτη το Σάββατο 20.02.2016 αργά το βράδυ.Την Κυριακή 21.02.2016 επισκεφθήκαμε την ορθόδοξη εκκλησία του Wiesbaden-Biebrich. Η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι Έλληνες μετανάστες της περιοχής ήταν πολύ θερμή. Η επικοινωνία τους με μας και με τους μαθητές ήταν μια ιδιαιτέρως διδακτική εμπειρία. Το απόγευμα της ίδια ημέρας μας περίμενε η ελληνική κοινότητα Ruesselsheim. Η υποδοχή εκεί ήταν εξίσου θερμή. Στη διάρκεια της επίσκεψής μας ο σύλλογος είχε πρόβες του χορευτικού. Οι μαθητές ενσωματώθηκαν στο χορευτικό και διασκέδασαν με του ομογενείς. Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και η συγκίνηση και από τις δύο πλευρές μεγάλη.

Τη Δευτέρα 22.02.2016 επισκεφθήκαμε το Ελληνικό Λύκειο Φρανκφούρτης. Η επίσκεψή μας εκεί έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ανταλλάξουν γνωριμία και απόψεις με τους μαθητές του εκεί σχολείου και να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν μετανάστες σε μια άλλη χώρα.

Επισκεφθήκαμε επίσης διάφορα αξιοθέατα της περιοχής όπως το σπίτι του Goethe, το Ruedesheim, το μουσείο του Γουτεμβέργιου, την πλατεία των Ρωμαίων και άλλα. Έτσι οι μαθητές μας πλούτισαν τις εμπειρίες τους γνωρίζοντας έστω και για λίγο την κουλτούρα της περιοχής. Οι εκπαιδευτικοί στόχοι της επίσκεψης εκπληρώθηκαν πλήρως , αφού οι μαθητές αλλά και εμείς ευαισθητοποιηθήκαμε στο θέμα της μετανάστευσης και της ανθρωπιάς με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.Ο εξαίρετος ξεναγός, η οργάνωση εκ μέρους του σχολείου, η εξαιρετική συμπεριφορά των μαθητών και η επαφή μας με τους Έλληνες της περιοχής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψη.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες Εκδρομές - Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Εκπαιδευτική Εκδρομή στη Γερμανία