7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
 

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα στο 7ο ΓΕΛ Τρικάλων

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα, στο σχολείο μας υλοποιήθηκαν δράσεις που ως στόχο είχαν να δείξουν την εφαρμογή του προγραμματισμού στην λήψη περιβαλλοντικών μετρήσεων, να αποδείξουν ότι ο προγραμματισμός είναι για όλους και να κινητοποιήσουν τους μαθητές εφαρμόζοντας το προγραμματισμό σε καινοτόμες συσκευές όπως τα τετρακόπτερα (drones). Πιο συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Δράση 1η: Στις 15/10/2015, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (Europe Code Week), μαθητές της Β? τάξης του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν τον μικροελεγκτή ?Arduino?. Πρόκειται για έναν μικροελεγκτή που προγραμματίζεται σε γλώσσα προγραμματισμού (Wiring) και επιτρέπει την λήψη και επεξεργασία σημάτων από διάφορους αισθητήρες που ελέγχουν περιβαλλοντικές, και όχι, μόνο συνθήκες.

Οι μαθητές της Β? Τάξης ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο περιβάλλον προγραμματισμού και ανέπτυξαν τα πρώτα προγράμματα για τη λήψη περιβαλλοντικών μετρήσεων.

Επίσης μαθητές της Α? τάξης είχαν τηλεδιάσκεψη με επαγγελματίες από το χώρο της πληροφορικής. Συγκεκριμένα έγινε τηλεδιάσκεψη με υπεύθυνη προγραμμάτων της εταιρίας Google. Η συγκεκριμένη εταιρία χρηματοδοτεί δράσεις του σχολείου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα.

Δράση 2η: Στις 17/10/2015, μαθητές του σχολείου μας συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικα ήρθαν σε επαφή με τα drones (τετρακόπτερα). - μη επανδρωμένες πτητικές συσκευές. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα χωριστήκαν σε τρεις ομάδες (DRONiacs, DRONholics, DRONfever), ενώ κάθε ομάδα ήταν υπεύθυνη για το δικό της drone. Μέσω του προγράμματος είχαν την ευκαιρία:
? Να πετάξουν μέσω κινητής συσκευής (tablet) το drone, να μελετήσουν τον τρόπο λειτουργίας του (πως πετάει, πως στρίβει) και τέλος να αντιληφθούν ότι είναι ρομποτική πλατφόρμα, η οποία μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο πτήσης. Οι δοκιμές και οι πτήσεις έγιναν στον αύλειο χώρο του σχολείου
? Αφού ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές και οι πτήσεις, μεταφερθήκανε στο χώρο του εργαστηρίου όπου με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού και εντολών σε γλώσσα JavaScript , η κάθε ομάδα είχε ως στόχο να προγραμματίσει το drone να εκτελέσει τέσσερα σχέδια πτήσης (από πιο απλά προς πιο περίπλοκα) ? τέσσερις αποστολές. Αφού ανέπτυξαν τα αντίστοιχα προγράμματα, αυτά εκτελούνταν από τα drones ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν ή όχι προγραμματιστικά λάθη. Ο προγραμματισμός έδωσε την δυνατότητα να αντιληφθούν οι μαθητές ότι μπορούν να κατευθύνουν μία πτητική μηχανή (drone) για το πώς θα πετάξει έχοντας εκ των προτέρων δημιουργήσει ένα σχέδιο πτήσης. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των τεσσάρων αποστολών κάθε ομάδα έπρεπε να δημιουργήσει τη δική της αποστολή, το δικό της σχέδιο πτήσης.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα στο 7ο ΓΕΛ Τρικάλων