7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
 

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα "Oracle Raspberry Pi Weather Station for School" (Δημιουργία μετεωρολογικών σταθμών για σχολεία)

raspberry piweatherΤο σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι είναι ένα από τα 1000 σχολεία στον κόσμο που θα λάβουν δωρεάν το Μετεωρολογικό Σταθμό Raspberry Pi (Oracle Raspberry Pi Weather Station for Schools), ενός φιλόδοξου έργου που θα ενώσει τις προσπάθειες σχολείων σ? ένα διεθνές επιστημονικό πείραμα. To Raspberry Pi, στο οποίο θα στηρίζεται ο μετεωρολογικός σταθμός, είναι ένα πλήρης υπολογιστής σε μέγεθος περίπου πιστωτικής κάρτας.

Ο συγκεκριμένος Μετεωρολογικός Σταθμός αποτελεί σύμπραξη της Raspberry Pi Foundation και της Oracle Academy, ενώ σκοπός του είναι να μάθουν οι μαθητές να κατασκευάζουν και να λειτουργούν τον δικό τους μετεωρολογικό σταθμό, ώστε να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες και γνώσεις στους τομείς του Προγραμματισμού, της Μετεωρολογίας και της Γεωγραφίας.

Επιπλέον, οι μαθητές θα μάθουν να συντάσσουν κώδικα εφαρμογών για την μέτρηση και καταγραφή μετεωρολογικών δεδομένων, όπως την ταχύτητα και την διεύθυνση του ανέμου, την ατμοσφαιρική πίεση, την θερμοκρασία και την υγρασία. Όλα τα παραπάνω δεδομένα θα αποθηκεύονται σε μία βάση δεδομένων της Oracle, μέσω της οποίας, οι μαθητές θα μπορούν να τα επεξεργάζονται.

Το πρόγραμμα των 1000 σετ Μετεωρολογικών Σταθμών προς τα σχολεία έχει χρηματοδοτηθεί με χορηγία της Oracle Giving και συμφώνα με την ενημέρωση που μας έχει γίνει ο μετεωρολογικός σταθμός αναμένεται να αποσταλεί στο σχολείο μας στα μέσα Νοεμβρίου.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες Εκπαιδευτικά Προγράμματα Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα "Oracle Raspberry Pi Weather Station for School" (Δημιουργία μετεωρολογικών σταθμών για σχολεία)