7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
 

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016 - Safer Internet Day 2016

Στα πλαίσια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι εξής δράσεις:

  1. Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου αλλά και γενικά της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές του σχολείου ανέλαβαν δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Συγκεκριμένα τρεις μαθήτριες του σχολείου μας μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε συμμαθητές τους αλλά και σε εκπαιδευτικούς ενώ το βασικό σύνθημα τους ήταν "Ενημέρωση - Προστασία- Αναφορά". Η διανομή του υλικού δεν έγινε μόνο σε μαθητές του σχολείου μας αλλά και σε μαθητές του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων ενώ υπήρξε και επίσκεψη στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν το προσωπικό της Διεύθυνσης για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και να συζητήσουν με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Κάκλα Βασιλική.

Ταυτόχρονα όλοι οι μαθητές του σχολείου κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με στόχο να κατανοήσουν ποια είναι τα δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά τη χρήση του διαδικτύου ενώ μαθητές κάποιων τμημάτων συμμετείχαν στην προβολή ενημερωτικού υλικού για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την «Ελληνική Ανοιχτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο» (Safeline) που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και μας παρείχε όλο το απαραίτητο υλικό αλλά και τον Εθνικό Συντονιστή για την Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας (esafety label) κ. Λούβρη Άρη που μας παρείχε την αμέριστη στήριξη και βοήθεια για την επιτυχή πραγματοποίηση αυτών των δράσεων.

Επίσης να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τις μαθήτριες Παπαγεωργίου Μαρία, Στάικου Ξένια και Τσακίρη Ευανθία για την συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δράσης.2

2. Συμμετοχή σε Webinar με θέμα «Το eTwinning στην Ελλάδα αναλαμβάνει δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο! ?#?eSafetyLabel? ».

 

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016 - Safer Internet Day 2016