7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Συμμετοχή του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων στο Δ' Ποιητικό Συμπόσιο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το σχολείο μας συμμετείχε στο Δ΄ Ποιητικό Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο 3Ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, Οδυσσέας Ελύτης, την Πέμπτη 10/03/2016. Το σχολείο μας συμμετείχε με τέσσερις μαθήτριες, τρεις από την Α΄ Λυκείου και μία από τη Γ΄ Λυκείου. Από την Α΄ Λυκείου έλαβαν μέρος η Πρίφτη Σάρα με το ποίημα με τίτλο «Ένα δάκρυ», η Τζέλη Ηρώ με το ποίημα με τίτλο «Συγγνώμη» και η Χονδρού Ελένη με δύο ποιήματα, το «Σχολείο», το οποίο συνέγραψε όταν ήταν στο Δημοτικό και το «Γιατί να μην μπορώ?», το οποίο έγραψε ειδικά για το Δ΄ Ποιητικό Συμπόσιο. Από τη Γ΄ Λυκείου πήρε μέρος η Μπίχτα Χριστίνα με το ποίημα «Καλοκαίρι».

Slide background
Slide background

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων στο Δ' Ποιητικό Συμπόσιο

Συμμετοχή του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (European Youth Parliament)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι ένας νεανικός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε 41 Ευρωπαϊκές χώρες. Στόχο έχει να προωθήσει την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση. Κάθε έτος εμπλέκονται πάνω από 20.000 νέοι από όλη την Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας (ΕΚΝΕ) υπάρχει ως σωματείο από το 1994 και αποτελεί τον επίσημο φορέα του διεθνούς δικτύου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην Ελλάδα. Από το 1994 το ΕΚΝΕ διοργανώνει κάθε χρόνο δύο Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής εκ περιτροπής στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετέχουν μαθητές Λυκείου.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Το 7ο Λύκειο Τρικάλων για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει με 2 μαθήτριες της Γ΄Λυκείου: Τη Χριστίνα-Μαρία Μπίχτα και την Ισιδώρα Κοσβύρα. Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 19 έως 21 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές μέσα από αυτή τη διαδικασία εξοπλίζονται με αρχές όπως αυτή της ειρηνικής γειτνίασης, του διαλόγου, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον άνθρωπο, στη διαφορετικότητα και στο περιβάλλον. Οι μαθητές που καταφέρνουν να διακριθούν στο πλαίσιο των Εθνικών Συνδιασκέψεων Επιλογής συμμετέχουν σε διεθνείς συνόδους, στελεχώνοντας τη εκάστοτε εθνική μας αποστολή.

Συμμετοχή του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας

Στις 20/06/2015 πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Λάρισας ο 3ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Θεσσαλίας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WRO Hellas. Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα:

  • Κατηγορία Open:H ομάδα B.E.A.S.T. αποτελούμενη από τους μαθητές Αχιλλέα Αλέκο, Γκατζή Βασίλειο και Ζιούτο Κωνσταντίνο με προπονήτρια την κα Ελευθερία Καραγιώργου. Κατασκεύασε το ρομπότ Wa.St.Ex. (Water and Stone Explorer), το οποίο έχει την δυνατότητα να ανιχνεύει την ποιότητα του νερού μέσω της μέτρησης του Ph.
  • Κατηγορία Λυκείου: Η ομάδα Tr&Er αποτελούμενη από τους μαθητές Καλαντζή Σωτήριο, Πετσούλα Χρήστο και Τσάπα Τζον με προπονητή τον Βασίλειο Σπάχο. Κατασκεύασε ένα ρομπότ το οποίο συμμετείχε στην πρόκληση του Λυκείου.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WRO Hellas ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

Οι συμμετοχές του σχολείου μας στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στα πλαίσια του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας , μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν κάποιες από τις εργασίας που εκπονήθηκαν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν εφαρμογές Android, το Hydrobot Argolith και ρομποτικές κατασκευές.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Στο χώρο υποδοχής τα μέλη της ομάδα ρομποτικής και υδρορομποτικής παρουσίασαν κάποιες από τις δημιουργίες τους όπως το Hydrobot «Argolith», το StairClimber (ένα ρομπότ ικανό να ανεβαίνει σκαλιά), το ColorSorter (ένα ρομπότ ικανό να ταξινομεί χρώματα) και το TrackHunter (ένα ρομπότ ικανό να ακολουθεί μία μαύρη γραμμή) το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίδειξη της εφαρμογής για Android που ανέπτυξαν οι μαθητές και η οποία είχε ως στόχο την κατεύθυνση ενός ρομπότ μέσω tablet. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ μαθητές όλων των σχολείων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ είχαν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές αυτές. Οι εφαρμογές Android είναι διαθέσιμες από το Play Store.

Στο video που προβάλετε παραπάνω βλέπετε μία επίδειξη του StairClimber όπως είχε στηθεί στο χώρο του Φεστιβάλ. Τα σκαλιά είχαν δημιουργηθεί από την ομάδα ρομποτικής με χρήση μονωτικού υλικού (Fibran).

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, για τις ψηφιακές δημιουργίες τους.

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Γ' Ποιητικό Συμπόσιο

Το σχολείο μας συμμετείχε στο Γ' Ποιητικό Συμπόσιο που διεξήχθη την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 στο 3ο ΓΕΛ Τρικάλων "Οδυσσέας Ελύτης", με τη μαθήτρια της Β' Τάξης, Μπίχτα Χριστίνα.

Μέσα σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα οι μαθητές απήγγειλαν δικά τους ποιήματα, εκφράζοντας με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο τα συναισθήματά τους, τους προβληματισμούς τους, τις αγωνίες τους.

Επίσης τέσσερις εκπαιδευτικοί απήγγειλαν δικές τους δημιουργίες.

Η εκδήλωση έκλεισε με μελωδικό τρόπο με τη χορωδία των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων "Οδυσσέας Ελύτης". Πολλές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στη Διεύθυνση και τους Εκπαιδευτικού του 3ου ΓΕΛ για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία τους.

Συμμετοχή στο διαγωνισμό Γαλλοφώνιας 2015

Στα πλαίσια του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2015, ο οποίος διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, το σχολείο μας συμμετέχει στον Διαγωνισμό, ο οποίος έχει θέμα «Πρόσκληση σε Ταξίδι».
Για το λόγο αυτό, οι μαθήτριες της Α? Λυκείου, Μπέλσι Ουρανία και Κλιάφα Ελένη, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών του σχολείου μας, κας Παπαγεωργίου Μαρίας, δημιούργησαν ένα βίντεο με τίτλο «Sur les traces des Phoc?ens» (Στα βήματα των Φωκαέων) το οποίο προσκαλεί τους συμμαθητές τους σε μια ιστορική διαδρομή στις αρχαιοελληνικές αποικίες της Ν. Γαλλίας, η οποία συνδυάζει τις διακοπές, τη φύση, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της περιοχής.

 

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες Συμμετοχή σε διαγωνισμούς