7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
 

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου «Αριστοτέλης» 2017 και Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2018

Σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής, η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνουν:

  • τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2018 για τους μαθητές των Α’, Β’, Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας
  • τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2018 για τους μαθητές της Α’, Β’, Γ’ (α’ φάση) τάξης των Λυκείων, Γενικών και Επαγγελματικών, της χώρας
  • τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2018 (β΄ φάση) για τους μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου που θα πρωτεύσουν στην α’ φάση.

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2018 και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), καθώς και ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2018 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθούν στις 10 Μαρτίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.

 Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018.

Μαθητές του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων γράφουν κώδικα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station ? ISS)

Η πρόταση μαθητών του σχολείου μας για τη διενέργεια πειράματος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station ? ISS) προκρίθηκε στη β? φάσή του διαγωνισμού Astro Pi.

Εισιτήριο για το διάστημα και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κέρδισε το σχολείο μας και συγκεκριμένα η ομάδα TriSpaRC (Trikala Space Raspberry Challengers). Επτά μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η Γη από ψηλά» και κάθε Κυριακή συναντώνται στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου μας, πρότειναν, στα πλαίσια διαγωνισμού, την πραγματοποίηση ενός πειράματος για το διάστημα. Η ιδέα του πειράματος εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (European Space Agency-ESA #ESA) και προκρίθηκε στη β? φάση του διαγωνισμού AstroPi (#AstroPi).

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Διαβάστε περισσότερα: Μαθητές του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων γράφουν κώδικα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station ? ISS)

31ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας - Ολυμπιάδα Χημείας 2017

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) προκηρύσσει τον 31ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 8.30 π.μ. 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τον διαγωνισμό αυτό η Ε.Ε.Χ. θα βραβεύσει 10 μαθητές από την Α? Λυκείου, 10 μαθητές από τη Β? Λυκείου και 15 μαθητές από τη Γ? Λυκείου. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει να καταθέσουν σχετική γραπτή δήλωση στον Διευθυντή του σχολείου τους μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα: 31ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας - Ολυμπιάδα Χημείας 2017

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου «Αριστοτέλης» 2017 και Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2017

Σας ενημερώνουμε ότι με την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη/επιμέλεια του Πανεπιστημίου Αθηνών (/Τμήμα Φυσικής), η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 
τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2017 για τους μαθητές των Α?, Β?, Γ? τάξεων των Λυκείων της χώρας.

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2017 και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), καθώς και ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2017 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθούν στις 11 Μαρτίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.

13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2017 ? Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) προκηρύσσει τον 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2017 για μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑ.Λ. της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2017. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται από κάθε μαθητή/τρια χωριστά μόνο για την τάξη φοίτησής του/της, με τη συμπλήρωση και υποβολή της σχετικής φόρμας - δήλωσης στην ιστοσελίδα του ΠΔΒ (http://pdbio.pev.gr/ ). Στη φόρμα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο, η τάξη φοίτησης, το σχολείο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας. Κάθε μαθητής υποβάλλει τη δήλωση συμμετοχής του και γραπτώς στον Διευθυντή του σχολείου μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Διαβάστε περισσότερα: 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2017 ? Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016 - 47η Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής

Mε την εγκύκλιο Φ15/29603/Δ2/22-02-2016 του Υπουργείου Παιδείας εγκρίνεται και κοινοποιείται η διοργάνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2016 για τους μαθητές της Α?, Β? και Γ? Γυμνασίου (στις 09 Απριλίου) και του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2016 για τους μαθητές της Α?, Β? και Γ? (α? και β? φάση) Λυκείου (Α?, Β? και α? φάση Γ? Λυκείου στις 09 Απριλίου και β? φάση Γ? Λυκείου στις 07 Μαΐου).

Επίσης με τις αποφάσεις Φ15/29602/Δ2/22-02-2016 και Φ15/29604/Δ2/22-2-2016 του Υπουργείου Παιδείας ορίζεται ότι οι μαθητές που θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016, στη Ζυρίχη της Ελβετίας, θα επιλεγούν αποκλειστικά από τη β? φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2016, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 07 Μαΐου 2016.

Επισημαίνεται ότι ο Διαγωνισμός "Αριστοτέλης" διοργανώνεται από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως συνέχεια των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής που διενεργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας το ίδιο γνωσιακό αντικείμενο, επίπεδο και μεθοδολογία, καθώς και την ίδια μορφή.

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016 - 47η Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής

30ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας - Ολυμπιάδα Χημείας 2016

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) προκηρύσσει τον 30ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 8:30 π.μ..
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης. Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ τάξης,  οι μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ και Β΄ τάξης, ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης. Eπισυνάπτεται κατάσταση της εξεταστέας ύλης. Στο διαγωνισμό αυτό η Ε.Ε.Χ. θα βραβεύσει 10 μαθητές από την Α΄ Λυκείου, 10 μαθητές από τη Β? Λυκείου και 15 μαθητές από τη Γ? Λυκείου. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα καταθέσουν σχετική γραπτή δήλωση στον Διευθυντή του σχολείου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2016. Ακολουθεί η εγκύκλιος.

Διαβάστε περισσότερα: 30ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας - Ολυμπιάδα Χημείας 2016

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον 18ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό 2016

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον 18ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό 2016

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα.
  2. Tα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τουs 30 στίχους, και τα διηγήματα τις 6 σελίδες. Το μέγεθος των χαρακτήρων θα είναι σε όλα 14.

    Διαβάστε περισσότερα: Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον 18ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό 2016

Προκήρυξη Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων 2015-2016

Από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, εκδόθηκε η Προκήρυξη Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΛΥΚΕΙΩΝ Ομαδικών Αθλημάτων και Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος Ελλάδας και Κύπρου καθώς και «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, σχ. έτους 2015-2016, η οποία ακολουθεί παρακάτω:

 

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός "Γίνε επιστήμονας Cassini για μία ημέρα"

Η αποστολή Cassini-Huygens είναι μια διεθνής προσπάθεια μεταξύ της NASA, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Ιταλικής Υπηρεσίας Διαστήματος (ASI). Το 2004, μετά από ένα ταξίδι  σχεδόν επτά ετών, το διαστημικό σκάφος, το οποίο περιλαμβάνει το διαστημικό όχημα Cassini Orbiter της NASA και το διαστημικό όχημα Huygens της ESA, ήταν το πρώτο που εισήλθε σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο.

Το διαστημικό σκάφος Cassini βρίσκεται ακόμη σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, παρέχοντας στους επιστήμονες μία πληθώρα πληροφοριών για τον γιγαντιαίο πλανήτη και τα φεγγάρια του. Τώρα, στην τελική της φάση, η αποστολή Cassini έχει περίπου δύο χρόνια ακόμα μέχρι το τέλος της δεύτερης παράτασης της αποστολής, που ονομάζεται «Αποστολή Ηλιοστάσιο». Οι τελικές τροχιές του Cassini, το 2016 και το 2017, θα είναι θεαματικές. Το διαστημόπλοιο θα βρεθεί σε τροχιά κοντά στον Κρόνο και τα δαχτυλίδια του, πριν από την τελική του βουτιά στην ατμόσφαιρα του Κρόνου τον Σεπτέμβριο του 2017. Προς το παρόν και μέχρι το τέλος του 2015, η τροχιά του Cassini βρίσκεται στο επίπεδο του ισημερινού του Κρόνου, δίνοντας ευκαιρία για μια τελευταία σειρά κοντινών περασμάτων από τα παγωμένα φεγγάρια του Κρόνου.

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να μελετήσουν τους τρεις στόχους που μπορεί να φωτογραφήσει το διαστημόπλοιο Cassini. Ακολούθως θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος από τους τρεις στόχους πιστεύουν ότι θα αποφέρει τη μεγαλύτερη ωφέλεια στην επιστήμη και να τον υποστηρίξουν με ένα δοκίμιο (έως 500 λέξεις, χωρίς φωτογραφίες) στην ομάδα επιστημόνων της αποστολής NASA/ESA/ASI Cassini-Huygens, που θα λάβει την τελική απόφαση. Μια σύντομη περιγραφή κάθε στόχου δίνεται παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα: Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός "Γίνε επιστήμονας Cassini για μία ημέρα"

Δ' Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες

Το 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων  και τις Σχολικές Συμβούλους ΠΕ02  διοργανώνει για τέταρτη  φορά στον νομό Τρικάλων Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες για μαθητές Λυκείου, από 12-13 Φεβρουαρίου 2016 υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Στους Αγώνες αυτούς μπορούν να λάβουν μέρος  όλα τα Δημόσια Γενικά - Επαγγελματικά και Ιδιωτικά Λύκεια του νομού Τρικάλων, που θα δηλώσουν εγκαίρως ενδιαφέρον και θα τηρήσουν τους όρους συμμετοχής.

Οι μαθητές μπορούν να διαγωνισθούν στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων και στα ατομικά ρητορικά αγωνίσματα του Αυθόρμητου/Απροσχεδίαστου  Λόγου και του Προτρεπτικού Λόγου.

Οι Ρητορικοί Αγώνες απευθύνονται σε μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου ανεξαρτήτως προσανατολισμών, εφόσον αφορούν στην ικανότητα του νέου να αρθρώνει λόγο,  να είναι ετοιμόλογος, να επιχειρηματολογεί, με στόχο πάντα την πειθώ, πάνω σε οποιοδήποτε θέμα της καθημερινότητας, χωρίς ιδιαίτερες φιλολογικές γνώσεις.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13  Φεβρουαρίου 2016, οπότε  θα γίνει και η τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων στους νικητές.

Διαβάστε περισσότερα: Δ' Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες

2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών για το σχολικό έτος 2015-2016

Σας ενημερώνουμε ότι το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος, με θέμα:

«Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς: ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι».

Ο διαγωνισμός αυτός στοχεύει στην καλλιέργεια και την ανάδειξη της αισθητικής έκφρασης και της ανθρωπιστικής οπτικής των μαθητών. Το θέμα του διαγωνισμού επιτρέπει την ελεύθερη αντιμετώπισή του και ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να το προσεγγίσει είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Τα χρονικά όρια του διαγωνισμού ορίζονται από 1 Δεκεμβρίου 2015 έως 1 Μαρτίου 2016. Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει τον Απρίλιο του 2016 το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών. Η κριτική επιτροπή που θα συγκροτηθεί από το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠΕΣ) του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Γ.Π.Π) θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς και λογοτέχνες της Πάτρας.

Διαβάστε περισσότερα: 2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών για το σχολικό έτος 2015-2016

12ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2016 ? Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) προκηρύσσει τον 12ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2016 για μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. της χώρας.
O Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας, που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad, IBO), έχει ως σκοπό την επιλογή ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

Η πρώτη (1η) φάση του διαγωνισμού, που γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις Απολυτήριες Εξετάσεις Γενικών Λυκείων σε πανελλαδικό επίπεδο, θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Λύκεια ή Γυμνάσια, που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Εξεταστικά Κέντρα και θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται από κάθε μαθητή χωριστά με τη συμπλήρωση και υποβολή της φόρμας - δήλωσης στην ιστοσελίδα του ΠΔΒ (www.pdbio.gr). Στη φόρμα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο, η τάξη φοίτησης, το σχολείο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας. Κάθε μαθητής υποβάλλει τη δήλωση συμμετοχής του και γραπτώς στο Διευθυντή του σχολείου του (μέχρι την παραπάνω ημερομηνία).

Διαβάστε περισσότερα: 12ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2016 ? Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Δ΄ Ποιητικό Συμπόσιο

elythsΣτις 10 Μαρτίου 2016, μια ημέρα αφιερωμένη στον  Οδυσσέα Ελύτη, το 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ»  πραγματοποιεί το Δ΄ Ποιητικό Συμπόσιο, στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος:

1. Μαθητές των Λυκείων του Νομού Τρικάλων απαγγέλλοντας ένα ποίημά τους.
2. Καθηγήτριες και καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Τρικάλων απαγγέλλοντας και αυτοί ένα ποίημά τους.

Το Ποιητικό Συμπόσιο δεν είναι διαγωνισμός αλλά σύναξη ποιητών και σκοπό έχει:
1. Να  ενθαρρύνει τους μαθητές να καλλιεργήσουν το ποιητικό τους ταλέντο.
2. Να δείξει, πως στη σημερινή  εποχή μας  υπάρχουν ποιητές ανάμεσά μας και αυτό θα το πετύχει με την παρουσία και συμμετοχή συναδέλφων στην εκδήλωση.

Σε όλους τους  ποιητές, μαθητές και καθηγητές, που θα λάβουν μέρος θα δοθεί τιμητικός έπαινος και αναμνηστικό υλικό. Τα ποιήματα να αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2016 και να μην ξεπερνούν τους 40 στίχους. Μαζί με το ποίημα να αποσταλεί και ένα σύντομο βιογραφικό του ποιητή, γραμμένο σε γ΄ πρόσωπο.

Διαβάστε περισσότερα: Δ΄ Ποιητικό Συμπόσιο

28ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

diagonismos pliroforikisΣας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) σε συνεργασία με τα τμήματα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ελληνικών Πανεπιστημίων και τμημάτων Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ διοργανώνει τον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής 2015-2016.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.epy.gr και www.pdp.gr όπου έχουν αναρτηθεί αναλυτικές οδηγίες.

21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2016

diagonismos astronomiasH Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος προκηρύσσει τον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2016 για το σχολικό έτος 2015-2016.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

Ο Διαγωνισμός Αστρονομίας διεξάγεται ήδη τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στα Λύκεια αλλά και στα Γυμνάσια της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Οι φάσεις του διαγωνισμού θα είναι τρεις (3) για τα Γυμνάσια και τέσσερις (4) για τα Λύκεια. Ας σημειωθεί, όμως, ότι στις τέσσερις φάσεις του διαγωνισμού που αφορούν στους μαθητές Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, απαιτούνται και στοιχειώδεις γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής.

Διαβάστε περισσότερα: 21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2016

4ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη

idryma laskaridiΣας ενημερώνουμε ότι το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» προκηρύσσει τον «4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη» για το σχολικό έτος 2015-2016. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα: 4ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη

Κύπρος: 1974-2015 Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ?

den ksexnoH Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα ? Μορφωτικό Γραφείο ? Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος συνδιοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό:

Κύπρος: 1974-2015
Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ?

 Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη.  Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι πέρα από την ευαισθητοποίηση σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα, να αποτελέσει «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις κοινότητες του Ελληνισμού.

Διαβάστε περισσότερα: Κύπρος: 1974-2015 Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ?

76ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

thalis diagonismosΗ Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 76ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο σχολείο που φοιτούν, μέχρι και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, και θα διαβιβασθούν άμεσα στις Διευθύνσεις όπου ανήκουν.

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συγκροτήσουν τις τοπικές νομαρχιακές επιτροπές σε συνεργασία με τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Μ.Ε. (όπου αυτά υπάρχουν) για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και θα ορίσουν τα εξεταστικά κέντρα και τους επιτηρητές.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες και θα απαρτίζεται μόνο από θέματα πλήρους ανάπτυξης, γι? αυτό θα απαιτηθούν κόλλες αναφοράς. Τα γραπτά των μαθητών από κάθε εξεταστικό κέντρο θα αποσταλούν για βαθμολόγηση στην Επιτροπή Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. στην Αθήνα ή στα κατά τόπους Παραρτήματά της (όπου αυτά υπάρχουν). Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα αποσταλούν στις τοπικές Νομαρχιακές Επιτροπές για βράβευση των μαθητών που θα διακριθούν.

Διαβάστε περισσότερα: 76ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

4ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης "Γρηγόρης Πεντζίκης"

logotexnikos diagonismosΣας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας και ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ eκπ@ιδευτικός κύκλος,  προκηρύσσει για το έτος 2015-2016 τον 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης».

Ο Γρηγόρης Πεντζίκης (1945-2012) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έζησε στη Δράμα, όπου δίδαξε ως φιλόλογος καθηγητής. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, δοκίμια κριτικής, βιβλία, ενώ λογοτεχνικά και κριτικά του κείμενα έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα: 4ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης "Γρηγόρης Πεντζίκης"

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Μαθητές Διαγωνισμοί