7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
 

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Δ' Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες

Το 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων  και τις Σχολικές Συμβούλους ΠΕ02  διοργανώνει για τέταρτη  φορά στον νομό Τρικάλων Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες για μαθητές Λυκείου, από 12-13 Φεβρουαρίου 2016 υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Στους Αγώνες αυτούς μπορούν να λάβουν μέρος  όλα τα Δημόσια Γενικά - Επαγγελματικά και Ιδιωτικά Λύκεια του νομού Τρικάλων, που θα δηλώσουν εγκαίρως ενδιαφέρον και θα τηρήσουν τους όρους συμμετοχής.

Οι μαθητές μπορούν να διαγωνισθούν στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων και στα ατομικά ρητορικά αγωνίσματα του Αυθόρμητου/Απροσχεδίαστου  Λόγου και του Προτρεπτικού Λόγου.

Οι Ρητορικοί Αγώνες απευθύνονται σε μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου ανεξαρτήτως προσανατολισμών, εφόσον αφορούν στην ικανότητα του νέου να αρθρώνει λόγο,  να είναι ετοιμόλογος, να επιχειρηματολογεί, με στόχο πάντα την πειθώ, πάνω σε οποιοδήποτε θέμα της καθημερινότητας, χωρίς ιδιαίτερες φιλολογικές γνώσεις.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13  Φεβρουαρίου 2016, οπότε  θα γίνει και η τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων στους νικητές.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
? Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να στείλουν αναλυτική ονομαστική λίστα των κριτών, των χρονομετρών και των διαγωνιζομένων μέχρι 20/12/2015.
? Είναι σημαντικό ένας καθηγητής του σχολείου να δηλωθεί ως σύνδεσμος επικοινωνίας με την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.
? Κάθε σχολείο δικαιούται να δηλώσει για κάθε ρητορικό αγώνισμα μέχρι τρεις μαθητές και δύο αναπληρωματικούς.
? Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει σε ένα μόνο ρητορικό αγώνισμα (διττοί λόγοι, προτρεπτικός λόγος, αυθόρμητος λόγος)
? Σε περίπτωση ανάγκης, ο διαγωνιζόμενος μαθητής μπορεί να αντικατασταθεί από αναπληρωματικό μαθητή του ίδιου σχολείου κατά τη διακριτική ευχέρεια της Οργανωτικής Επιτροπής.
? Κάθε σχολείο υποχρεούται να στείλει για όλους τους γύρους κάθε ρητορικού αγωνίσματος που συμμετέχουν μαθητές του,  τουλάχιστον δύο κριτές, διαφόρων ειδικοτήτων και  όχι  μόνο φιλολόγους.
? Οι κριτές ενός αγωνίσματος μπορούν να είναι κριτές και σε κάποιο άλλο αγώνισμα που δεν συμπίπτει χρονικά, με την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσουν το απαραίτητο σεμινάριο, το οποίο θα διεξαχθεί την Δευτέρα 8-2-2016,  ώρα 13.30΄ στον χώρο του 1ου Γενικού Λυκείου.
? Κάθε σχολείο οφείλει να δηλώσει έναν χρονομέτρη- μαθητή.
? Οι χρονομέτρες θα παρακολουθήσουν ένα σύντομο σεμινάριο το πρωί της Παρασκευής 12 /2/2016 .
? Η μετακίνηση των μαθητών, όπου απαιτείται, θα γίνει με ευθύνη του κάθε σχολείου και των γονέων.

Παρακαλούμε  τους μαθητές και τους καθηγητές, που θα λάβουν μέρος, να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους ρυθμίζοντας τις υποχρεώσεις τους, που είμαστε βέβαιοι ότι είναι πολλές και σημαντικές, έτσι,  ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην πνευματική αφύπνιση της κοινωνίας μας, ιδιαίτερα σήμερα ζώντας σε συνθήκες που το επιβάλλουν επιτακτικά, αλλά και στην πολιτιστική προαγωγή του τόπου μας.

Σας παρακαλούμε να αποστείλετε τις δηλώσεις μέχρι  20/12/2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. '; document.write(''); document.write(addy_text64603); document.write('<\/a>'); //-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Ρητορικών Αγώνων του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων  κ. Ναυσικά Μουλά.
[τηλ.24310 27585, 79450 , 75830,  fax: 24310 75830 , e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι κανόνες διεξαγωγής των αγωνισμάτων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων  http: //1lyk-trikal.tri.sch.gr

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Μαθητές Διαγωνισμοί Δ' Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες