7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
 

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016 - 47η Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής

Mε την εγκύκλιο Φ15/29603/Δ2/22-02-2016 του Υπουργείου Παιδείας εγκρίνεται και κοινοποιείται η διοργάνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2016 για τους μαθητές της Α?, Β? και Γ? Γυμνασίου (στις 09 Απριλίου) και του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2016 για τους μαθητές της Α?, Β? και Γ? (α? και β? φάση) Λυκείου (Α?, Β? και α? φάση Γ? Λυκείου στις 09 Απριλίου και β? φάση Γ? Λυκείου στις 07 Μαΐου).

Επίσης με τις αποφάσεις Φ15/29602/Δ2/22-02-2016 και Φ15/29604/Δ2/22-2-2016 του Υπουργείου Παιδείας ορίζεται ότι οι μαθητές που θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016, στη Ζυρίχη της Ελβετίας, θα επιλεγούν αποκλειστικά από τη β? φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2016, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 07 Μαΐου 2016.

Επισημαίνεται ότι ο Διαγωνισμός "Αριστοτέλης" διοργανώνεται από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως συνέχεια των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής που διενεργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας το ίδιο γνωσιακό αντικείμενο, επίπεδο και μεθοδολογία, καθώς και την ίδια μορφή.

 Ως γνωστόν, την αποκλειστική επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη των έως τώρα Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής Γυμνασίου και Λυκείου (σχεδίαση, σύνθεση και επιλογή των θεμάτων α? και β? φάσης, αξιολόγηση των γραπτών και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων) είχε το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως είχε και την αποκλειστική επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη για την επιλογή,  προετοιμασία και υποστήριξη των μαθητών της Ελληνικής Ομάδας στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής.

Οι φορείς που αναλαμβάνουν τέτοιες διοργανώσεις πρέπει, εκτός από υπευθυνότητα και εμπειρία, να διαθέτουν επιστημονική αξιοπιστία, εργαστηριακές υποδομές και παιδαγωγική προσέγγιση του γνωσιακού αντικειμένου. Τέτοιοι φορείς, γενικότερα, πρέπει να τηρούν την επιστημονική μεθοδολογία και δεοντολογία, ώστε να μη δίνουν εσφαλμένα μηνύματα στην κοινωνία και την πολιτεία, αλλά και ?κυρίως? επικίνδυνα παιδαγωγικά μηνύματα στους μαθητές.

Διαδικτυακός τόπος ενημέρωσης για τους Διαγωνισμούς παραμένει ο διαδικτυακός τόπος του Εργαστηρίου http://micro-kosmos.uoa.gr ενώ η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας με το Εργαστήριο και δηλώσεων συμμετοχής στους Διαγωνισμούς παραμένει η διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr έχουν αναρτηθεί τα θέματα των προηγούμενων Διαγωνισμών και των Ολυμπιάδων Φυσικής, με τις λύσεις τους, καθώς και τα ονόματα των πρωτευσάντων μαθητών στους προηγούμενους Διαγωνισμούς. Επίσης αναρτώνται όλες οι πληροφορίες και οδηγίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Μαθητές Διαγωνισμοί Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016 - 47η Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής