7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
 

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Μαθητές του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων γράφουν κώδικα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station ? ISS)

Η πρόταση μαθητών του σχολείου μας για τη διενέργεια πειράματος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station ? ISS) προκρίθηκε στη β? φάσή του διαγωνισμού Astro Pi.

Εισιτήριο για το διάστημα και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κέρδισε το σχολείο μας και συγκεκριμένα η ομάδα TriSpaRC (Trikala Space Raspberry Challengers). Επτά μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η Γη από ψηλά» και κάθε Κυριακή συναντώνται στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου μας, πρότειναν, στα πλαίσια διαγωνισμού, την πραγματοποίηση ενός πειράματος για το διάστημα. Η ιδέα του πειράματος εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (European Space Agency-ESA #ESA) και προκρίθηκε στη β? φάση του διαγωνισμού AstroPi (#AstroPi).

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Τα μέλη της ομάδας TriSpaRC, στα πλαίσια της α? φάσης είχαν καταθέσει μία αναφορά η οποία περιλάμβανε τον σχεδιασμό και την περιγραφή των βημάτων υλοποίησης ενός πρωτότυπου πειράματος με χρήση του Raspberry (μικροϋπολογιστής) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στις 24 Νοεμβρίου 2016 ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος τα αποτελέσματα και το σχολείο μας βρισκόταν ανάμεσα στα σχολεία που προκρίθηκαν στην β? φάση.

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία και ταυτόχρονα μία πρόκληση για τα μέλη της ομάδας, καθώς σημαίνει ότι η ιδέα των παιδιών επιλέχθηκε μεταξύ πολλών ευρωπαϊκών ομάδων και με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να πειραματιστούν, να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να αποκομίσουν μία σημαντική εμπειρία.
Η δεύτερη φάση θα διαρκέσει από τις 25 Νοεμβρίου 2016 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 και στις ομάδες που προκρίθηκαν, θα δοθούν δύο αποστολές ? προκλήσεις: η πρώτη αφορά στον σχεδιασμό μίας λύσης για μία συγκεκριμένη εργασία ?κάτι σαν τεστ- που θα ανατεθεί από τον εν ενεργεία αστροναύτη της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας Thomas Pesquet, και η δεύτερη αφορά την υλοποίηση των προτάσεων - ιδεών των ομάδων. Και για τις δύο αποστολές, οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν το AstroPiKit που δίνεται από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία στις ομάδες που προκρίθηκαν και αφορά εξοπλισμό Raspberry και αισθητήρες. Ήδη στο σχολείο μας παραλάβαμε το αντίστοιχο kit όπως φαίνεται και στις εικόνες.

Οι καλύτεροι κώδικες που θα αναδειχθούν μέσα από τις συγκεκριμένες αποστολές θα προκριθούν στην τρίτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού, που είναι η πραγματοποίηση του πειράματος στον ISS.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Μαθητές Διαγωνισμοί Μαθητές του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων γράφουν κώδικα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station ? ISS)