7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Ρομπότ επιλύουν το πρόβλημα του λαβύρινθου (ER4STEM)

Η Ομάδα Ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, στα πλαίσια του προγράμματος ER4STEM (Educational Robotics for STEM) και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΕΚΠΑ, κατασκευάζει και προγραμματίζει ρομπότ για την επίλυση του προβλήματος του λαβύρινθου, δηλαδή ρομπότ ικανά να βρίσκουν την έξοδο από έναν οποιοδήποτε λαβύρινθο.

Απολαύστε το video με τις προσπάθειες των μαθητών.

 

Ρομποτικές Κατασκευές από την Ομάδα Ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων

Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας της Α' Λυκείου, μαθητές του σχολείου μας κατασκευάζουν ευφάνταστα ρομπότ όπως ο "LegoPhant", το ρομπότ για την επίλυση του προβλήματος του κύβου του Ρούμπικ, τον "Gripper" ένα ρομπότ για να σηκώνει αντικείμενα μαζί με ρομπότ-τηλεχειριστήριο μέσω του οποίου οι μαθητές χειρίζονται τον "Grippper" καθώς και ταξινομητές χρωμάτων. Απολαύστε τους στο παρακάτω video!!!

 

Τα μέλη της ομάδας ρομποτικής μετατρέπουν τα ρομπότ τους σε σκυλάκια

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας, σας παρουσιάζει ένα μέρος των εργασιών τους. Τα ρομπότ μετατρέπονται σε σκυλάκια. Καθώς τα πλησιάζεις απομακρύνονται ενώ καθώς απαμακρύνεσαι εσύ σε πλησιάζουν αυτά. Πάρτε μια μικρή γεύση προγραμματισμού και διασκέδασης!!!

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής στο 7ο ΓΕΛ Τρικάλων

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής (23/11-29/11), εικοσιπέντε μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στην Ερευνητική Εργασία «Ρομποτική: Σχεδιάζω, Δημιουργώ, Προγραμματίζω», χωρισμένοι σε 6 ομάδες (ROBOMANIACS, ROBONERDS, ROBOTDEALERS, BRAINIACS, ROBOLICIUS και SABOTAGE) κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα ρομπότ για την ακολουθία μαύρης γραμμής (line follower) στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα:

-Αρχικά αφού έγινε μία παρουσίαση για το πρόβλημα (ακολουθία μαύρης γραμμής) οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν τι θα έπρεπε να ενσωματώσουν στο ρομπότ ώστε να ακολουθεί τη μαύρη γραμμή (αισθητήρα χρώματος) και πως θα ήταν αυτό εφικτό με βάση την εμπειρία τους από τον πραγματικό κόσμο.

- Στη συνέχεια τα μέλη κάθε ομάδας κλήθηκαν να ενσωματώσουν στο δικό τους ρομπότ τον αισθητήρα χρώματος και να κάνουν μετρήσεις στη πίστα προκειμένου να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό. Οι μετρήσεις είχαν ως στόχο να διαπιστώσουν οι μαθητές πως ο αισθητήρας χρώματος αντιλαμβάνεται το λευκό και πως το μαύρο.

- Τέλος κάθε ομάδα προγραμμάτισε το δικό της ρομπότ ώστε να είναι ικανό να ακολουθεί τόσο μία καμπύλη μαύρη γραμμή όσο και μία ευθεία μαύρη γραμμή.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Διαβάστε περισσότερα: Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής στο 7ο ΓΕΛ Τρικάλων

Κατασκευή και προγραμματισμός ρομποτικού οχήματος για διαχωρισμό χρωμάτων

Η Ομάδα Ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, στην οποία συμμετέχουν επιπλέον οι μαθητές Χρήστος Πετσούλας και Τζον Τσάπας, ασχολήθηκε με την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομποτικού οχήματος το οποίο θα έχει την ικανότητα να ταξινομεί "πλακίδια" με βάση το χρώμα τους.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Διαβάστε περισσότερα: Κατασκευή και προγραμματισμός ρομποτικού οχήματος για διαχωρισμό χρωμάτων

Οι Πύργοι του Ανόι από την Ομάδα Ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων

Εδώ κα περίπου ένα μήνα στο σχολείο μας έχει συσταθεί η Όμαδα Ρομποτικής που ως στόχο έχει την κατασκευή και τον προγραμματισμό Ρομπότ με χρήση του πακέτου Lego Mindstorm EV3 και Lego Mindstorm NXT.
Η Ομάδα Ρομποτικής αποτελείται από τους: Αλέκο Αχιλλέα, Αλέκο Γεώργιο, Βράντζα Κωνσταντίνο, Γκατζή Βασίλειο, Γούσιο Αθανάσιο, Ζιούτο Κωνσταντίνο,  Καλαντζή Σωτήριο
Μία από τις κατασκευές των μαθητών είναι και ένας ρομποτικός βραχίονας που χρησιμοποιείται για την επίλυση του προβλήματος των "Πύργων του Ανόι".
Οι "Πύργοι του Ανόι" είναι ενα μαθηματικό παιχνίδι ή γρίφος. Αποτελείται από τρεις στύλους, και διάφορους δίσκους διαφορετικών μεγεθών που μπορούν να τοποθετηθούν επάνω σε οποιοδήποτε στύλο. Ο γρίφος αρχίζει με τους δίσκους που συσσωρεύονται τακτοποιημένοι κατά σειρά με βάση το μέγεθος σε έναν στύλο, ο μικρότερος στην κορυφή, κάνοντας κατά συνέπεια μια κωνική μορφή.
Το αντικείμενο του παιχνιδιού είναι να κινηθούν όλοι οι δίσκοι σε έναν άλλο στύλο με βάση όμως τους ακόλουθους κανόνες:
? μόνο ένας δίσκος μπορεί να κινηθεί σε μία κίνηση
? κανένας δίσκος δεν μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από έναν μικρότερο δίσκο

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Μαθητές Ομάδα Ρομποτικής