7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Απονομή βραβείων σε μαθήτριες του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015

Το σχολείο μας διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας καθώς και τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα. Οι μαθήτριες της Α? Λυκείου Μπέλσι Ουρανία και Κλιάφα Ελένη συμμετέχοντας για 1η χρονιά στον Διαγωνισμό, διαγωνίστηκαν μεταξύ πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα και κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές και περισσότερους από 5000 υποψήφιους. Η απονομή των βραβείων έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα της Γαλλοφωνίας.

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες της Α? λυκείου Μπέλσι Ουρανία και Κλιάφα Ελένη που έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και διάθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό. Ελπίζουμε η διάκριση αυτή να αποτελέσει κίνητρο για άλλες διακρίσεις και δημιουργικές επιτεύξεις στο μέλλον.  

Γιατί γιορτάζεται η γαλλοφωνία;
Από το 1995 και κάθε Μάρτιο γιορτάζεται η γαλλοφωνία σε όλον τον κόσμο δεδομένου ότι η γαλλική γλώσσα δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των Γάλλων. Η γαλλική είναι επίσημη γλώσσα 29 χωρών και περίπου 275 εκατομμύρια άνθρωποι επικοινωνούν καθημερινά στη γαλλική, στις πέντε ηπείρους. Σε αυτούς προστίθενται περίπου 125 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι μαθαίνουν γαλλικά με τη βοήθεια 500.000 καθηγητών γαλλικής γλώσσας.

Ο ετήσιος εορτασμός της γαλλοφωνίας έχει αναφορά σε αυτήν τη γλωσσική κοινότητα. Ο υφιστάμενος Διεθνής Οργανισμός της Γαλλοφωνίας (OIF), που περιλαμβάνει 80 κράτη και του οποίου η Ελλάδα είναι μέλος από το 2004, είναι ένας οργανισμός που προωθεί τις αξίες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνεισφέρει στην ειρηνική επίλυση των διαφορών. Ως εκ τούτου, η γαλλοφωνία είναι κάτι πολύ πιο ευρύ από μία απλή ομάδα χωρών που μοιράζονται την ίδια γλώσσα. Αποτελεί επίσης σημαντικό φορέα πολιτιστικής ποικιλομορφίας.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Το Σχολείο μας Διακρίσεις Απονομή βραβείων σε μαθήτριες του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015