7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων εισέρχεται στον χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D Printing)

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μία τεχνολογία που επιτρέπει την εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων. Συνήθως τα αντικείμενα αυτά, σχεδιάζονται με χρήση κατάλληλου λογισμικού και στη συνέχεια τυπώνονται σε ειδικούς εκτυπωτές οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να "λιώνουν" πλαστικό σε στρώσεις και να του δίνουν το κατάλληλο σχήμα. Βέβαια υπάρχουν ανάλογοι εκτυπωτές οι οποίοι χρησιμοποιούν άλλου είδους υλικά.

Slide background
Slide background

Το χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές του σχολείου μας αλλά και μαθητές άλλων σχολείων που θα επισκεφθούν το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μετά από χορηγία, από την εταιρία «ΟΛΥΜΠΟΣ», ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή ο οποίος εγκαταστάθηκε στον χώρο του σχολείου. Πρόκειται για μία σημαντική ενέργεια που θα δώσει στους μαθητές τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με αυτόν τον πολλά υποσχόμενο χώρο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του σχολείου ευχαριστούν θερμά την εταιρία «ΟΛΥΜΠΟΣ» για την ευγενική χορηγία της

Ευχαριστήριο του συλλόγου διδασκόντων και της ομάδας ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων

WATEXΟ Σύλλογος Διδασκόντων και η ομάδα Ρομποτικής του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων θα ήθελαν να εκφράσουν τις ειλικρινείς και πιο θερμές ευχαριστίες τους προς την εταιρία "ΟΛΥΜΠΟΣ" για την κάλυψη των εξόδων των αεροπορικών εισιτηρίων και της διαμονής της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας στην Ντόχα του Κατάρ, στα πλαίσια συμμετοχής της στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO) που θα διεξαχθεί από τις 06/10/2015 έως και τις 08/10/2015, μετά την λήψη της 1ης θέσης στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής (κατηγορία Open Λυκείου).

Στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε, η προσφορά σας έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, δείχνοντας εμπράκτως πως οι μεγάλες εταιρίες μπορούν να είναι αρωγοί σε θέματα εκπαίδευσης.

Επιπλέον, εκφράζουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας για την οικονομική, και όχι μόνο, υποστήριξή τους, προς το ΚΤΕΛ Τρικάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τον Δήμο Τρικκαίων, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων και το Σύλλογο Γονέων ? Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Χωρίς την συμβολή όλων των παραπάνω, δεν θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά.

Δημιουργία και Λειτουργία Πρότυπου Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η Διεύθυνση του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων και ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος θα λειτουργήσει στο σχολείο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο δημιουργήθηκε ύστερα από ενέργειες του Συλλόγου και πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για ένα μοναδικό εργαστήριο σε δημόσιο σχολείο το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από τους μαθητές του σχολείου τόσο για την διδασκαλία της Ρομποτικής που είναι σύγχρονη επιστήμη, όσο και στην εμβάθυνση σε τομείς των Φυσικών Επιστημών. Επιπλέον, στόχος είναι το εργαστήριο να αποτελέσει έναν κόμβο γνώσης για όλο τον νομό Τρικάλων. Επισημαίνεται ότι μέρος του εξοπλισμού του εργαστηρίου θα είναι διαθέσιμο για δανεισμό και σε άλλα σχολεία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων επιθυμεί να ευχαριστήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων, τη Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Τρικκαίων και τη Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Τρικκαίων για τη συμβολή τους στη επιτυχή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, αφού η λειτουργία του εν λόγω εργαστηρίου αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Το Σχολείο μας Δωρεές - Χορηγίες