7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
 

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Εργαστηρίο Χημείας

Τα μαθήματα Χημείας διενεργούνται στο άρτια εξοπλισμένο και ασφαλές περιβάλλον του εργαστηρίου Χημείας. Εκεί οι μαθητές  έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ένα διαδραστικό είδος διδασκαλίας εμβαθύνοντας και κατανοώντας τη διδαχθείσα ύλη στην πράξη, μέσα από μία πληθώρα πειραμάτων Χημείας και εκπαιδευτικών προβολών βίντεο.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Εργαστήριο Πληροφορικής

Το εργαστήριο Πληροφορικής έχει σαν αντικείμενο την εκπαίδευση στο γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής και ειδικότερα τον προγραμματισμό και τις εφαρμογές των υπολογιστών και της πληροφορικής.  Επιπλέον χρησιμοποιείται και για την διδασκαλία άλλων μαθημάτων. Το εργαστήριο είναι άρτια εξοπλισμένο με σύγχρονους υπολογιστές και λοιπό υλικό και λογισμικό ενώ διαθέτει και λογισμικό ελέγχου των υπολογιστών των μαθητών. Επιπλέον διαθέτει σύστημα διαδραστικής διδασκαλίας (διαδραστικό πίνακα - βιντεοπροβολέα)

Το εργαστήριο πρόσφατα εξοπλίστηκε με πέντε φορητές συσκευές (tablets) που χρησιμποιούνται για την διδασκαλία του προγραμματισμού με χρήση του περιβάλλοντος MIT AppInventor. Επιπλέον διαθέτει εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego Mindstorm NXT και Lego EV3.

Ο χώρος του εργαστηρίου χρησιμοποιείται επίσης και ως χώρος συγκέντρωσης της ομάδας υδρορομποτικής του σχολείου μας καθώς και για τις συναντήσεις των μελών της ομάδας ρομποτικής.

Slide background

Εργαστήριο Πληροφορικής

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Εργαστήριο Βιολογίας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι μαθητές του σχολείου μας για το εργαστήριο Βιολογίας όπου με τη χρήση μικροσκοπίου παρέχεται η δυνατότητα να γίνουν πειράματα μετωπικά,  περισσότερα από τα προβλεπόμενα και με επιτυχία, δημιουργώντας ικανοποίηση στους μαθητές. Ταυτόχρονα με την μικροσκοπική παρατήρηση προβάλλονται σε video αυτά που παρατηρούν.

Slide background

Εργαστήριο Βιολογίας

Slide background
Slide background
Slide background

Εργαστήριο Φυσικής

Η διδασκαλία των μαθημάτων των φυσικών επιστημών(Φυσικής ,Χημείας) διενεργείται καθημερινά στα εργαστήρια  των φυσικών επιστημών. Με την βοήθεια των εργαστηριακών πειραμάτων, των  προσομοιώσεων ,των βίντεο κ.λ.π, τα φαινόμενα επεξηγούνται και κατανοούνται από τους μαθητές  ευχάριστα, εύκολα και σύντομα.

Slide background

Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Υποκατηγορίες

 • Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

  Το συγκεκριμένο εργαστήριο δημιουργήθηκε ύστερα από ενέργειες του Συλλόγου και πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα μοναδικό εργαστήριο σε δημόσιο σχολείο το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από τους μαθητές του σχολείου τόσο για την διδασκαλία της Ρομποτικής που είναι σύγχρονη επιστήμη, όσο και στην εμβάθυνση σε τομείς των Φυσικών Επιστημών. Επιπλέον, στόχος είναι το εργαστήριο να αποτελέσει έναν κόμβο γνώσης για όλο τον νομό Τρικάλων. Επισημαίνεται ότι μέρος του εξοπλισμού του εργαστηρίου θα είναι διαθέσιμο για δανεισμό και σε άλλα σχολεία.

  Πέρα από τον εξοπλισμό που αγοράστηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο εξοπλισμός του εργαστηρίου εμπλουτίστηκε μέσα από χορηγίες εταιριών του ιδιωτικού κυρίως τομέα αλλά και από τη συμμετοχή του σχολείου σε μία σειρά ερευνητικών προγραμμάτων. Ετσι σήμερα ο εξοπλισμός του εργαστηρίου περιλαμβάνει περιλαμβάνει:

  • 7 Σύγχρονα υπολογιστικά συστήματα
  • 8 Kit Ρομποτικής Lego EV3 Education Set
  • 4 Kit επέκτασης Lego EV3
  • 6 Inventors Kit Arduino                  
  • 3 Parrot Ar.Drone 2                
  • Διαδραστικό Σύστημα
  • Τρισδιάστατος Εκτυπωτής (Cube 3)
  • Πολυμηχάνημα

  Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό,2 Kit ρομποτικής Lego EV3 θα δανείζονται σε εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ19-20 του Ν. Τρικάλων για διάρκεια δύο εβδομάδων προκειμένου να τα χρησιμοποιούν.

  Το συγκεκριμένο εργαστήριο δημιουργήθηκε έχοντας ως βασικούς στόχους:

  1. Την διδασκαλία της ρομποτικής σε μαθητές.
  2. Την ανάπτυξη από μαθητές καινοτόμων εφαρμογών ρομποτικής κυρίως για επίλυση καθημερινών προβλημάτων.
  3. Την εισαγωγή των μαθητών στο χώρο της τρισδιάστατης σχεδίασης αλλά και της τρισδιάστατης εκτύπωσης.
  4. Την έρευνα γύρω από την επίδραση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην διδασκαλία εκπαιδευτικών αντικειμένων στους μαθητές.
  5. Την συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα ρομποτικής.
  6. Την ενημέρωση των καθηγητών για την χρήση της  εκπαιδευτικής ρομποτικής στην διδακτική πράξη.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που προχώρησε σε αυτή τη δωρέα όσο και τις εταιρίες - χορηγούς που μας στήριξαν και συγκεκριμένα την εταιρία "ΟΛΥΜΠΟΣ" για την χορηγία του τρισδιάστατου εκτυπωτή και την εταιρία "Google" για την έγκριση πρότασης που μας επέτρεψε να προχωρήσουμε στην αγορά των 3 Drones αλλά και των 6 Arduino Kits.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
 • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Το Σχολείο μας Εργαστήρια