7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής - Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

RAP THE SCRAPΟ Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συγκροτoύν ομάδες των τριών ή δύο παιδιών. Οι ομάδες που συμμετέχουν καλούνται να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ένα ρομπότ το οποίο θα μοιάζει ή θα συμπεριφέρεται ως ένας αθλητής. Ο διαγωνισμός συμπεριλαμβάνει συνήθως έναν προκριματικό και έναν τελικό διαγωνισμό.

 

Οι επιδιώξεις του διαγωνισμού

? Να διευκολύνει τους μαθητές να επεκτείνουν τους ορίζοντες της γνώσης τους, εξερευνώντας τα ρομπότ και τα ρομποτικά συστήματα στο σχολείο τους και στις καθημερινές τους δραστηριότητες
? Να εισαγάγει την έννοια της μοντέρνας επιστήμης στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μαθητών στην επιστήμη, τα μαθηματικά και την τεχνολογία τόσο μέσα, όσο στο σχολείο, όσο και έξω από αυτό.
? Να προωθήσει τη δημιουργική σκέψη, να αναπτύξει τις δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, να ενδυναμώσει τις δυνατότητες των παιδιών για απόκτηση νέας γνώσης, που είναι απαραίτητη σε ένα σύστημα προοδευτικής εκπαίδευσης.
? Να υποβοηθήσει τις συναντήσεις παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο με στόχο της δημιουργικότητας, της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων, της ικανότητας για καινοτομικές προσεγγίσεις στην επίλυση καθημερινών και ανθρώπινων αναγκών, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες συμμετοχής σε δύσκολους και διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.
? Να διευρύνει την κατανόηση των παιδιών και των νέων για τις δυνατότητες αξιοποίησης εφαρμογών της επιστήμης και της τεχνολογίας για αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των πολιτών.
? Να αναπτύξει ικανότητες αυτό-μόρφωσης και δια βίου μάθησης, αξιοποιώντας ελκυστικά μαθησιακά περιβάλλοντα και ευχάριστες ενασχολήσεις.
? Να ενθαρρύνει την έρευνα και την καινοτομία και να υποβοηθήσει τη δημιουργία ή την αύξηση της παραγωγικής βάσης μιας χώρας, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής μικρότερης κλίμακας, ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμες και υποσχόμενες.
? Να αναπτύξει, να εμπλουτίσει και να αναπτύξει τις ψηφιακές δεξιότητες των μελλοντικών πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα, με άμεσα οφέλη την ανάπτυξη της οικονομικής, εμπορικής και γενικότερης εμβέλειας μιας χώρας

Για περισσότερες πληροφοριές επισκεφθείτε το site της WRO Hellas ακολουθώντας το παρακάτω link

RAP THE SCRAP

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Το Σχολείο μας Εργαστήρια Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Διαγωνισμοί Ρομποτικής 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής - Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής