7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Συμμετοχή του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEΜ (Educational Robotics for STEM)

To STEM (Science Technology Engineering Mathematics - Επιστήμη Τεχνολογία Μηχανική Μαθηματικά) είναι η διαθεματικότητα στις Θετικές Επιστήμες, δηλαδή η προσπάθεια να διδάξει κάποιος πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα με κοινές δραστηριότητες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ρομποτική η οποία βοηθάει στη σύλληψη γνώσεων από πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα.

Στα πλαίσια του STEM, το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) υλοποιεί το πρόγραμμα ER4STEM στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Το ER4STEM χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) στα πλαίσια του Horizon 2020 (the EU Framework Programme for Research and Innovation) και σκοπεύει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για το STEM, το οποίο θα αξιοποιήσει τις υπάρχουσες Ευρωπαϊκές προσεγγίσεις ως βάση για να εισαγάγει στην εκπαιδευτική διαδικασία καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας της ρομποτικής, μέσα από ένα λειτουργικό και εννοιολογικό πλαίσιο. Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας θα εκπονηθούν ειδικά εργαστηριακά μαθήματα με επιστημονική προσέγγιση στο πεδίο ενδιαφέροντος, θα ενσωματώσουμε στοιχεία και έννοιες του STEM, τα οποία με τη σειρά τους προσδοκούμε να επηρεάσουν τη στάση των μαθητών απέναντι στις φυσικές επιστήμες, στα μαθηματικά και να τους προσφέρουν μεταγνωστικές δεξιότητες.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν τρία δίωρα εκπαιδευτικά εργαστήρια (workshops) στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου μας.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Το Σχολείο μας Εργαστήρια Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δράσεις - Προγράμματα Συμμετοχή του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEΜ (Educational Robotics for STEM)