7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

"Η Ώρα του Κώδικα" στο 7ο ΓΕΛ Τρικάλων

Ώρα του Κώδικα? (Hour of Code) είναι μια ωριαία εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών (προγραμματισμό), σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει κώδικα και να δείξει ότι καθένας μπορεί να μάθει τα βασικά. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο γεγονός το οποίο γίνεται από 07/12/2015 έως και 13/12/2015. Συμμετέχουν πάνω από 180 χώρες και πάνω από 100 εκατομμύρια μαθητές.

Slide background

Οι μαθητές του σχολείου δημιουργούν

την δική τους "Ώρα του Κώδικα"

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε  στην «Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code) με μία σειρά δράσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου. Οι δράσεις αυτές είχαν ως βασικό στόχο τη χρήση της ρομποτικής για την εισαγωγή των μαθητών στο προγραμματισμό. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

  • Ενημέρωση των μαθητών για την ?Ώρα του Κώδικα?: Ενημερώθηκαν μαθητές της Α' και Β' τάξης.
  • Προγραμματίζω ρομπότ (Lego Mindstorms EV3) με χρήση φορητών συσκευών (tablet). Οι μαθητές χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό (Lego Mindstorms EV3 programming App) προγραμμάτισαν τις ρομποτικές κατασκευές που είχαν ήδη δημιουργήσει χρησιμοποιώντας φορητές συσκευές (tablet) και όχι ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στη δράση αυτή συμμετείχαν μαθητές της Α' Τάξης.
  • Προγραμματίζω ιπτάμενα ρομπότ (τετρακόπτερα ? drones) με χρήση της JavaScript: Όλοι οι μαθητές της Β' τάξης ενημερώθηκαν σχετικά με τα τετρακόπτερα drones και τον τρόπο πτήση τους και στη συνέχεια κλήθηκαν να γράψουν προγράμματα σε JavaScript προκειμένου να προγραμματίσουν τις πτήσεις των drones. Στη συνέχεια εκτέλεσαν τα προγράμματα στο χώρο του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κάνοντας το drone να πετάξει και να εκτελέσει κάποιες «αποστολές».

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας