7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Σεμινάριο στη χρήση του μικροελεγκτή Arduino - δυνατότητες

Το ΕΚΦΕ Τρικάλων σε συνεργασία με το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων διοργανώνουν σεμινάριο διαχείρισης του μικροελεγκτή arduino, στο Eργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 7ου Λυκείου.

Το σεμινάριο καλούνται να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ04 των Γυμνασίων και των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ , που ενδιαφέρονται για τη χρήση μικροελεγκτικών εργαλείων στην διδακτική πράξη, εμπλουτίζοντας τη διδασκαλία τους με σύγχρονες μεθόδους στις ΤΠΕ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμτπη 31 Μαρτίου για τους καθηγητές Γυμνασίων και την  Παρασκευή 1 Απριλίου για τους καθηγητές Λυκείων. από τις 11.30  εώς και τις 13.30 στο χώρο του εργαστηρίου Ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων.

Ενημερωτική Συνάντηση Καθηγητών Πληροφορικής για την τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing)

robotics labΤην Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου μας, ενημερωτική συνάντηση των καθηγητών Πληροφορικής του Ν. Τρικάλων, σχετικά με την τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing). Συγκεκριμένα θα γίνει επίδειξη της χρήσης του τρισδιάστατου εκτυπωτή, παρουσίαση σχετικά με την τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση, ενώ θα παρουσιαστεί και ένα σχέδιο μαθήματος που μπορεί να υλοποιηθεί στα πλαίσια σχολικών δραστηριοτήτων για την εκπαίδευση πάνω στη χρήση του προγράμματος τρισδιάστατης σχεδίασης Tinkercad.

Επιμορφωτικό Εργαστήριο Διδακτικής των Μαθηματικών

Την Τρίτη, 08/12/2015, πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου μας Επιμορφωτικό Εργαστήριο Διδακτικής των Μαθηματικών με θέμα "Η επαγωγική συλλογιστική στο πλαίσιο της διερευνητικής και ανακαλυπτικής μάθησης", από τον Σχολικό Σύμβουλο των Μαθηματικών κ. Δ. Ντρίζο.  Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό εργαστήριο είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν είκοσι δύο εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια της πόλης των Τρικάλων.

Ενημερωτική Συνάντηση Καθηγητών Πληροφορικής Λυκείου - Δημοτικού

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των καθηγητών Πληροφορικής για τη λειτουργία του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, διοργανώνεται την Τετάρτη 02/12/2015 ενημερωτική συνάντηση των καθηγητών Πληροφορικής Λυκείου και Δημοτικού με στόχο την ενημέρωση για τη λειτουργία του εργαστηρίου αλλά και την επιμόρφωση τους στη χρήση του πακέτου ρομποτικής Lego EV3. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο 7ο ΓΕλ Τρικάλων στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ενημερωτική Ημερίδα για τον Διαγωνισμό Ρομποτικής Δημοτικού

diagonismos dimotikouΟ Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης & Τεχνολογίας (WRO HELLAS) οργανώνει στα Τρίκαλα ημερίδα ενημέρωσης για τον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Δημοτικών και Γυμνασίων.

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής οι οποίοι διδάσκουν σε Δημοτικά σχολεία και σε Γυμνάσια καθώς και εκπαιδευτικοί της Α/θμιας εκπαίδευσης (δάσκαλοι) του νομού Τρικάλων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ρομποτικής Δημοτικού και Γυμνασίου, να παρακολουθήσουν την ημερίδα η οποία θα υλοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 5.00 μ.μ. στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων (είσοδος από Αργοναυτών 1Α).

Εισηγητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Ιωάννης Μπαράς, υπεύθυνος της WRO HELLAS Θεσσαλίας.

Ενημερωτική Συνάντηση Καθηγητών Πληροφορικής Γυμνασίου

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των καθηγητών Πληροφορικής για τη λειτουργία του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, διοργανώνεται την Τετάρτη 18/11/2015 ενημερωτική συνάντηση των καθηγητών Πληροφορικής Γυμνασίου με στόχο την ενημέρωση για τη λειτουργία του εργαστηρίου αλλά και την επιμόρφωση τους στη χρήση του πακέτου ρομποτικής Lego EV3. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο 7ο ΓΕλ Τρικάλων στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Το Σχολείο μας Εργαστήρια Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ενημερωτικές Ημερίδες - Συναντήσεις