7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πάντα πρώτα η παιδεία

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

robotics lab

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ER4STEM (Educational Robotics for STEM)

er4stem

Πιστοποίηση Ψηφιακής Ασφάλειας του Σχολείου μας

Συμμετοχή και 8η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

image7

Ερευνητική Εργασία: "Εφαρμογές Ρομποτικής για λήψη περιβαλλοντικών μετρήσεων"

Η συγκεκριμένη Ερευνητική Εργασία έχει ως στόχο να μπορέσουν οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία προκειμένου να αναπτύξουν εφαρμογές οι οποίες έχουν ως κύριο στόχο την λήψης ατμοσφαιρικών μετρήσεων για το περιβάλλον στο οποίο ζουν (θερμοκρασία, ποιότητα αέρα, υγρασία).

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Συγκεκριμένα οι μαθητές είναι οργανωμένοι σε ομάδες (πέντε ομάδες συνολικά) και σε κάθε ομάδα υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι (αρχηγός, προγραμματιστές, μηχανικοί). Χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κάθε ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί κυκλώματα με χρήση Arduino, τα οποία ως κύριο στόχο έχουν την λήψη περιβαλλοντικών μετρήσεων. Στη συνέχεια συγκρίνουν τις μετρήσεις τους και διαπιστώνουν πιθανά σφάλματα στην κωδικοποίηση.

 

Ένα απλό κύκλωμα φαίνεται παραπάνω όπου κάθε ομάδα χρησιμοποίησε έναν αισθητήρα θερμοκρασίας και ένα led προκειμένου να μετρήσει την θερμοκρασία και αν αυτή ξεπεράσει ένα όριο να κάνει το led να ανάψει (θερμοστάτης). Προκειμένου να δοκιμαστεί το συγκεκριμένο κύκλωμα οι μαθητές κλήθηκαν να μειώσουν το όριο και με αυτό τον τρόπο διαπίστωσαν ότι το κύκλωμα λειτουργεί σωστά.

Κάθε ομάδα έχει το δικό της λογότυπο το οποίο σχεδιάστηκε από τα μέλη της ομάδας.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Sxoliko diktyo

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του σχολείου:

 
  • Τηλέφωνα: 2431037837,2431033554

Ο καιρός στην πόλη μας

Βρίσκεστε εδώ: Home Υλικό Μαθημάτων Ερευνητικές Εργασίες Ερευνητική Εργασία: "Εφαρμογές Ρομποτικής για λήψη περιβαλλοντικών μετρήσεων"