Γιορτάσαμε και φέτος στο 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων – 7th General Lyceum of Trikala τη γιορτή της 25ης Μαρτίου του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τα μηνύματα της Επανάστασης πολλά και διαχρονικά…Μικρός λαός και πολεμά…Μια φλούδα γης…Μα όταν έφτασε η ώρα ξεσηκώθηκε για να διεκδικήσει τα αυτονόητα! Μόνο όταν στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα! Η Ιστορία έδειξε ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις στράφηκαν στη μικρή Ελλάδα μόνο όταν είχαν να κερδίσουν από αυτήν! Ωστόσο, οι λαοί πρέπει πάντα να παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο! Πρέπει να αγωνίζονται για δικαιοσύνη, ειρήνη και ελευθερία! Τίποτα δεν είναι δεδομένο! Η ειρήνη απειλείται καθημερινά! Σήμερα οι γείτονές μας. Αύριο ο πόλεμος μπορεί να χτυπήσει τη δική μας πόρτα!
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του 1821! Αποτελούν φωτεινά παραδείγματα, ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν!
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που ενεπλάκησαν στη γιορτή, αφηγήθηκαν, διάβασαν ποιήματα, τραγούδησαν, έπαιξαν μουσικά όργανα, χόρεψαν, ανέλαβαν την τεχνική υποστήριξη της γιορτής!
Συγχαρητήρια στην κ. Γρίβα Κωνσταντίνα, την κ. Andromachi Lygoura και την κ. Aristea Karamitrou που ετοίμασαν αυτήν την όμορφη και συγκινητική γιορτή!
Σήμερα, με αφορμή τη γιορτή, θυμηθήκαμε για μια ακόμη φορά τα λόγια του Νίτσε ότι οι Έλληνες είναι ο ηνίοχος του Δυτικού πολιτισμού, αναδύονται από την άβυσσο, και νιώσαμε υπερήφανοι!
…Όλα τα δηλητήρια του φθονου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.
Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδον πάντα τόσο τα άρματα άσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα.
*Απόσπασμα από το βιβλίο του Friedrich Nietzsche, Η γέννηση της τραγωδίας, 1872, κεφ. 15.
(Eκδόσεις: Πανοπτικόν – 2010, Βιβλιοπωλείον της Εστίας – 2009, Βάνιας – 2008, Κάκτος – 2006, Νησίδες – 2001, Γκοβόστης –



