Επαναλειτουργία σχολείου με φυσική παρουσία μαθητών

Με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και στα πλαίσια της επανέναρξης λειτουργίας του σχολείου με φυσική παρουσία των μαθητών, σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 01/02/2021 το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και συνεπώς οι μαθητές θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου με βάση το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι λόγω των ειδικών συνθηκών θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα πρόληψης – προστασίας κατά της COVID-19 με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επίσης ενημερώνουμε ότι στους μαθητές θα μοιραστούν την πρώτη μέρα προστατευτικές υφασμάτινες μάσκες, ενώ θα χορηγηθεί και η απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στους μαθητές άνω των 16 ετών δίνεται η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19. Οι μαθητές/τριες δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 https://edu.testing.gov.gr/. Ειδικά για τους ανήλικους μαθητές άνω των 16 ετών θα απαιτείται και η συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Η συναίνεση μπορεί να διασφαλίζεται με την παρουσία του γονέα στη διαδικασία ή/και με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ότι επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει στον έλεγχο για COVID-19.

Οδηγίες ΕΟΔΥ για μαθητές

Οδηγίες ΕΟΔΥ για γονείς

Οδηγίες ΕΟΔΥ για εκπαιδευτικούς